Menu ☰ Home Nieuws Lid Worden Contact

Wedstrijden Zwemmen.

Wedstrijdzwemmen kun je onderscheiden in ‘binnenzwemmen’ en ‘open-waterzwemmen’. Binnen zwemmen we in zwembaden (van 25 of 50 meter): in onze Waterhoorn, andere zwembaden in de omgeving, of verderop in het land.

Voor wedstrijdzwemmen heb je een gezond lichaam, een goede techniek en veel doorzettingsvermogen nodig. Om je de techniek goed aan te leren, staan onze trainers elke dag voor je klaar. Kijk in het trainingsschema maar wanneer.
Als je wedstrijden wilt zwemmen, overleg je dat met je trainer. Jullie bepalen samen hoe vaak, aan welke wedstrijden en op welke onderdelen je gaat uitkomen. Je kunt elke week aan wedstrijden deelnemen, maar – zeker in het begin – ook zo nu en dan een keer.

Open-waterzwemmen doen we in de zomer bij de wedstrijden die de KNZB laat organiseren in heel Nederland. Wist je dat oud-openwaterkampioenen Maarten van der Weijden en Edith van Dijk bij Z.V. Hoorn begonnen zijn?

Open-waterzwemmen is een stoere sport: we zwemmen in meren, rivieren, kanalen en bij onze ‘eigen’ Hoornse wedstrijd op de Zuiderzee. Buitenwater is geen zwembadwater: vaak is het wel schoner, maar ook frisser (van kou spreken we nooit).

De Hoornse open-waterwedstrijd organiseert de Stichting ‘Ter Rede van Hoorn’ al vanaf 2003, meestal de laatste zondag van juli. Hoorn is Dé Open Water Zwemstad van Nederland, en organiseerde in 2016 zelfs de Europese Kampioenschappen.
Website Ter Rede Van Hoorn